Activiteiten

Het is de bedoeling dat deze pagina het startpunt is voor o.a. verslagen van club-evenementen, wetenswaardigheden over alles wat met onze paarden te maken heeft, enz.

Mocht je zelf een leuk (idee voor een) artikel hebben: stuur het op naar de web-redactie, en, wie weet, zie je het even later op deze pagina terug.
En als je er nog een fotootje o.i.d. bij hebt, is dat helemaal fantastisch!


7 November 2015: Onderlinge dressuurwedstrijd

De startlijst voor deze onderlinge dressuurwedstrijd is bekend, en is hier te vinden.


8, 9 en 10 februari: Regiokampioenschappen 2013

Een vijftal leden reisden afgelopen weekend door sneeuw en gladheid af naar Benningbroek om daar te strijden om het kampioenschap van de Regio Noord-Holland.

Agnes van Assema en Mirjam Besseling bonden zaterdag de strijd aan in de klasse Z2 en Z1.
Agnes en Amadeus reden in de eerste Z2 proef een percentage van 63,68% bij elkaar wat resulteerde in een nette 4-de plek. Alle deelnemers in deze klasse mochten ook de Kür rijden en hierin eindigden zij op een 5- de plek met een percentage van 63,44%.
Uiteindelijk kwam deze combinatie op een 4-de eindplaats terecht, en werden daarmee eerste reserve.

Mirjam en haar Una Perla scoorde in de Z1 een percentage van 60,59 en ook zij mochten met deze score door naar de 2-de proef. Hierin behaalde zij 59,19 %.

In de klasse M1 moesten Esther en Brittsion als eerste van start en zette een nette proef neer die beoordeelt werd met 62%. Dit was niet genoeg om door te gaan voor de 2-de proef, maar ondanks dat was Esther tevreden met het behaalde resultaat.

Ook Kirsten van Wezel en haar Dark Diva mochten na het het rijden van de eerste proef overkampen. In hun tweede proef reden zij samen een percentage van 62,33 bij elkaar en dat leverde een keurige 5-de plek op.

Hekkensluiter van dit weekend was Nancy van Stralen in de klasse L1. Haar proef ging flitsend van start maar helaas beet Black Goya halverwege de proef op het puntje van haar tong en door de bloeding hiervan werd deze combinatie voor verdere deelname uitgesloten.
Als pleister op de wond leverde dit Nancy nog wel de poedelprijs van de dag op voor de combinatie met de meeste pech! Toch nog een geluk bij een ongeluk!!!

Ondanks de puike prestaties van onze RV leden mocht er dit jaar niemand door naar de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo ( dit jaar wegens verbouwing in Utrecht).
We wensen de ruiters veel verdere successen toe en wellicht een nieuwe poging tijdens de zomer kampioenschappen in Bergen N-H 2013.


19+20 januari 2013: Kringkampioenschappen Oudkarspel

Afgelopen weekend werd bij Manege Beukers in Oudkarspel het Kampioenschap verreden voor de Kring Midden.
Noord Holland is verdeeld in 4 kringen (noord, midden, centraal en zuid).
Maar liefst 6 ruiters van onze vereniging wisten tijdens deze selectie wedstrijd een startbewijs voor de Regio Kampioenschappen in Benningbroek te verdienen. Op 8, 9 en 10 Februari zullen zij het gaan opnemen tegen de andere geselecteerde ruiters van de 3 overige kringen.

Wij wensen onze verenigingsruiters erg veel succes toe! Toi,toi,toi...


5 januari 2013: Afscheid Jaap Kamps

Op 5 januari, tijdens de traditionele nieuwjaarswedstrijd op Manege Molendijk in Heerhugowaard, nam Jaap Kamps afscheid van de actieve wedstrijdsport.

Een kort verslag hiervan is hier te vinden.


3 november 2012: Proefgerichte clinic met Luc Salfischberger

Dit was een bijzonder geslaagde clinic.
Er werden dressuurproefjes gereden, waarbij de jury (Luc Salfischberger) de beoordeling deed, alsof het een wedstrijd was. Na de proef werd het jury-rapport in de rijbak uitgebreid doorgenomen, en gewerkt aan de verbeter-punten.

De proefjes werden op video vastgelegd, inclusief het live-commentaar vanuit het jury-hokje. Deze filmpjes zijn op DVD gezet, die de deelnemers enkele dagen later uitgereikt kregen. Bovendien werden er foto's van dit alles gemaakt door Miriam. Deze foto's konden door de deelnemers besteld worden.

Deze clinic werd door een ieder als bijzonder leerzaam beschouwd, en zal ongetwijfeld nog wel eens herhaald worden.


6 februari 2012: Kayleigh 2de bij de KNHS Regiokampioenschappen

Ook dit jaar was onze rijvereniging weer vertegenwoordigd op het Nederlands Kampioenschap in Ermelo.
Kayleigh van der Lugt werd namelijk tweede, en dus reservekampioen in de dressuurklasse M2 tijdens de Regiokampioenschappen in Benningbroek. Op 10 maart a.s. zal Kayleigh samen met Brutus een gooi doen naar het erelint.
Wij zijn trots op deze afvaardiging, en wensen hen uiteraard heel veel succes toe.

Kayl en Bruut, toi toi toi.

Een verslag van die regiokampioenschappen is trouwens hier te vinden...


28 december 2010: Agnes in finale Subli-wedstrijden

Agnes van Assema mocht, na enkele selectiewedstrijden gereden te hebben door heel Nederland, op dinsdag 28 december 2010 deelnemen aan de finale van de SUBLI jonge dressuurpaarden competitie in Ermelo.
Nadat zij zich met Amadeus (v. Osmium) geplaatst had bij de 30 beste deelnemers was er 28 dec. de grote finaledag in het Federatiecentrum. Onder enorme belangstelling werden de jonge dressuurpaarden voorgesteld door hun ruiters middels een zelf gemaakte dressuurproef.
Agnes en Amadeus scoorde met deze proef maar liefs 66,7%. Niet genoeg om te winnen, maar evengoed een heel mooi resultaat!
Inmiddels starten Agnes en Amadeus in de dressuurklasse M2 en ook daarin zijn de eerste winstpunten behaald. Gefeliciteerd!!!


September 2010: Onze rijvereniging op nationaal niveau

De KNHS organiseert ieder jaar de Hippiade. Dit zijn dé KNHS-outdoorkampioenschappen springen, dressuur, mennen, voltige en aangespannen sport. Door het hele land vinden selectiewedstrijden plaats waar duizenden enthousiaste ruiters, amazones, voltigeurs, menners en rijders alles op alles zetten om zich te kwalificeren.

Dit jaar waren 3 leden van onze rijvereniging doorgedrongen tot deze Nationale kampioenschappen, en wel Agnes van Assema met Amadeus, Wijnanda van Brenk met Vladimir en Robin Chialastri met zijn a-pony Magic Mystery.

Lees hier meer


21 januari 2010: Stephanie bij Jumping Amsterdam

Jumping Amsterdam is een evenement, dat natuurlijk bij heel paard-minnend Nederland bekend is. Er wordt gereden en vooral gesprongen op hoog niveau. We waren er dan ook erg trots op, dat onze Stephanie zich, na haar succes tijdens het kersttoernooi bij Beukers, ook op dit evenement mocht laten zien.

Er was voor haar (en de andere deelnemers) een mooi parcours uitgezet. Stephanie ging voortvarend van start. De altijd moeilijke eerste hindernis werd genomen alsof Jumping Amsterdam een trainingsrondje was. Ook de volgende hindernissen gaven geen problemen, en langzaamaan vormde zich al een lach op Stephanies gezicht: een foutloze ronde behoorde tot de mogelijkheden.

Lees hier meer


7 november 2009: Kür op Muziek

Zaterdag 7 november was het zover: een echte, officiële kür op muziek voor Z1 en Z2 dressuurruiters en -amazones.
De voorbereidingen waren al maanden tevoren gestart, maar werden, naarmate de grote dag naderde, steeds intensiever: vrijwiligers moesten gerecruteerd worden, sponsoren gezocht, aankondigingen gedaan, materiaal verzameld, enz.
Maar op die zaterdagmiddag, vanaf 14.00 uur, begon het "echte" werk: de stallen werden schoongeveegd, de rijbak aangekleed (het resultaat is op de foto te zien), de muziek-installatie (niet onbelangrijk bij een kür op muziek...) werd getest en ingeregeld, de wedstrijd-administratie voorbereid, de inrichting van de kantine aangepast, de jury-"hokken" (2 stuks!) aangekleed en van het nodige comfort vooorzien, enz., enz.. Het was al met al een drukte van belang op manege Molendijk, en zelfs "aan de overkant", want de rijbak van de Steenen Kamer werd gebruikt voor het inrijden door de combinaties.

Lees hier meer


 

 

 

 

 

Copyright © RV & PC Heerhugowaard