Fred's Corner

Zaterdag 31 januari 2015

Finish

Alweer een jaar afgesloten, lieve trenssettertjes.

De overgang van oud naar nieuw werd op traditionele maar ook telkens weer bijzondere wijze gevierd tijdens ons Nieuwjaarsspringen. Aan de vertrouwde mix van balken, kerstbomen en veel drank was dit jaar een scheutje carrousel toegevoegd. Een prima optreden van de carrouselgroep van "de overkant". Waarmee nog maar eens de goede verstandhouding tussen zowel de beide verenigingen als de twee bedrijven werd onderstreept. In deze tijd van ikke en verdeeldheid iets om zuinig op te zijn in 2015.

Alweer een jaar voorbij. Alweer een jaar geleden ook dat ik in de eerste dagen van 2014 zo abrupt afscheid moest nemen van mijn lieve Vip. Een droeve finish. Jullie hebben gemerkt dat ik daar heel lang stil van ben geworden. Zo werkt dat bij een emotionele paardenamateur die zijn viervoeter niet alleen als sportpaard maar ook een beetje als huisdier ziet. Gelukkig doet opvolger Bon Jovi er tegenwoordig alles aan om met 1 pk zijn baasje letterlijk en figuurlijk uit een mogelijke depressie te sleuren.

Ooit hebben wij afgesproken dat ik dit stukje site zou benutten om mijn belevenissen als onhandige basissporter in de wondere wereld van het paard met jullie te delen en het niet te gebruiken als verlengstuk van het mededelingenbord. Maar even maak ik nu een uitzondering:

Oude mannen en sportclubs vormen vaak een even hardnekkige als ongelukkige combinatie. Bernie Ecclestone terroriseert inmiddels vanuit een opgevoerde scootmobiel nog altijd de formule 1 en de heer Blatter kost het steeds meer smeergeld om de rest van de wereld van zijn bestuurlijke onsterfelijkheid te overtuigen. En zo zijn er veel meer voorbeelden van bobo's die hun eigen houdbaarheidsdatum ruim hebben overschreden.

Jullie begrijpen zo wil ik met het getal 70 in zicht niet eindigen.

Daarom is binnen ons bestuur afgesproken dat ik bij onze komende jaarvergadering het zweepje zal doorgeven. Natuurlijk hebben wij ook gezorgd voor een kandidaat om dat zweepje aan te pakken. Maar binnen een vereniging als de onze hebben leden - jullie dus - het laatste woord. Met nadrukkelijk ook de mogelijkheid om jezelf kandidaat te stellen om de RV en PC te gaan leiden. Het achterliggende jaar is al benut voor een aantal personele aanpassingen zodat er weer een prima bestuursteam is gevormd.

Voor mij wordt de jaarvergadering binnenkort dus de finish. Maar ditmaal een leuke.

 

 

 

 

 

Copyright © 2009 RV Heerhugowaard