Fred's Corner

Dinsdag 1 januari 2013

TOP 2013 - Een nieuwjaarswens

Hoe vergaat het jullie, lieve voetzoekertjes? Scheurende koppijn als gevolg van een iets te hoog promillage, te veel top 2000 of een vuurwerkbom op korte afstand? Een ontregelde stofwisseling na de traditionele caloriëntsunami? Of een lichte depressie achter een lijstje onhaalbare voornemens waarboven dan bovendien nog 20...13! staat, Een flauwe grap van onze jaartellende voorouders om een jaar vol crisis met dit getal op te fleuren.

Maar het kan natuurlijk veel erger. Hoe moeten die luitjes in december 1312 zich dan wel niet gevoeld hebben? Hun vooruitzicht? Een volgende epidemie van een enge ziekte of een onduidelijk oorlog of veldslag op je woonerf. En sloeg je door met je voornemen om af te vallen, dan belandde je als heks op een brandstapel van antieke weightwatchers.

Dan valt het met ons nog wel mee. Bovendien hebben wij paardenpeople altijd nog de escape van een bezoekje aan de stal voor een goed gesprek met je viervoeter en een uurtje gezonde beweging.

Overigens bagatelliseer ik het belang van al die voornemens niet. Geen misverstand daarover! Bovenaan mijn lijstje staat het plan om in november 2013 jullie met Vip een kür op muziek op grand prix nivo te presenteren. Vervolgens reizen we samen af naar Quatar, waar we in de finale van de Global Champions Tour de barrage met 10 seconden voorsprong op de gehele wereldtop winnend afsluiten. Dat daarbij een prijzengeld hoort van 350 000 dollar spreekt vanzelf. Maar ik geef mezelf wel de ruimte om zo'n idee in de loop van het jaar iets bij te stellen zodat niet onnodig stress ontstaat.

De moraal van dit onzinnige verhaal: We kunnen niet meer dan ons best doen. Ook in 2013. Het gaat zoals het gaat. Op zondag win je zilver op de Olympische spelen en op maandag pikt je bankier je paard af om vervolgens te roepen dat ze een bank met ideeën zijn. Een vreemde gedachte, een rare wereld.

Dat alles belemmert mij niet om jullie allemaal een heel gelukkig en voorspoedig Nieuwjaar te wensen. In het jargon van nu: Een top 2013!

Fred

 

 

 

 

 

Copyright © 2009 RV Heerhugowaard