Fred's Corner

Donderdag 15 november 2012

Grijs

Regeren is vooruitzien, lieve regendekentjes, zelfs als grijze herfstnevels en regensluiers met regelmaat het heldere zicht beperken. Juist dan tuurt jullie bestuur, een fel ledlampje zoals de paardentandarts op het voorhoofd, in de nabije toekomst om de vereniging op koers te houden. Maar zonder verleden geen toekomst, zoals mijn geschiedenisleraar ons altijd voorhield. Pas nadat ik school had verlaten drong tot mij door dat hij daarbij eerder doelde op zijn eigen broodwinning dan op diepzinnig historisch besef.

Desondanks eerst een heel kort terugblikje op de voorbije weken.

Dagenlang werden de gesprekken op stal beheerst door een ruitersportspulleninternetveiling. Die was georganiseerd door S&B - trouwe sponsor van onze club - na het beëindigen van hun winkelactiviteiten. Jarenlange vriendschappen kwamen onder druk omdat koopjesbeluste amazones ontdekten dat ze, door tegen elkaar op te bieden voor dat ene werkelijk onmisbare item, de prijs inmiddels ver boven de oorspronkelijke winkelwaarde hadden opgedreven. Op "afhaaldag" was de drukte zo groot dat de Heerhugowaardse politie een heus verkeersinfarct ter plaatse moest voorkomen.

En dan was er ook nog die uiterst leerzame clinic "proefgericht rijden". Een uniek educatief totaalpakket, waarbij een gereden proefje wordt beoordeeld door een gerenommeerd jurylid, die de score met je bespreekt en na afloop over de verbeterpunten instructie geeft. Dat alles werd dan bovendien nog vastgelegd door onze videomaster Jan en huisfotografe Miriam. Een zodanig succes dat in januari een herhaling volgt. Let op de aankondiging!!!

Alvorens ik de agenda voor de komende weken met jullie doorneem nog even een losse aantekening uit mijn eigen paardendagboek. Het gaat nergens over, maar toch.

Na een woensdagavondlijke bestuursvergadering in huize Esther, Liz, Mark en Spike, die traditiegetrouw ver was uit gelopen omdat al die meisjes in ons bestuur de rondvraag misbruiken om de nog resterende koekjes weg te werken en ondertussen alle manege-, mannen-, en modenieuwtjes met elkaar door te nemen, wankelde ik uitgeput over het erf naar mijn auto. Plots zag ik dat in de kantine nog volop reuring was en bedacht ik me dat ik dan op stal onze dames nog wel even een nachtzoen kon brengen. Daar bleek alles inmiddels wel al donker en in rust. Toch ben ik die paar stappen naar de box van Ko nog maar doorgeslopen. Ze bleek al volledig in paardendromenland. Zo volledig dat ik even schrok... Ze zal toch niet?! Ze lag onbewegelijk met haar hoofd op een opgewoeld bergje stro. Als op een kussen. Toen bewoog een oor. Pffffff. Gelukkig. Heel stil ben ik even blijven staan kijken naar vijfhonderd kilo behaaglijkheid, me realiserend dat ik haar, in de elf jaar dat ze deel uitmaakt van ons gezin, nog nooit echt had zien slapen. Met een raar soort gevoel van vertedering heb ik zachtjes de staldeur weer achter me dichtgeschoven.

Terug naar de actualiteit.

Op 1 december het onvervalste RV & PC Sinterklaasfeest met surprises en saté en kroepoek i.p.v. speculaas en kruidnootjes. Een soort multiculti Klaas dus en een vast weer heel gezellig.

Tussen het vaste rooster van onze wedstrijden door is er vervolgens 5 januari het traditionele nieuwjaarsspringen als opmaat naar lustrumjaar 2013.

Op 19 januari een herhaling van de proefjesclinic en in februari staat Tommy Visser op het programma.

In het vroege voorjaar voor het eerst sinds mensenheugenis geen Texelweekend maar op 9 maart uiteraard wel onze jaarvergadering in combinatie met een nieuwe editie van de politietraining. De vergadering is in een kantine, die inmiddels is overgeschilderd in vijftig tinten grijs. Ik hoop maar dat ik me dan nog staande kan houden met al die dames in zaal. Gelukkig is er politie in de buurt.

FRED

 

 

 

 

 

Copyright © 2009 RV Heerhugowaard