Fred's Corner

Maandag 18 januari 2010

Blaffen

De periode rond oud en nieuw, lieve ijsbrekertjes, die net achter ons ligt staat (olie)bol van de gebruiken en tradities.

Wenskaarten,champagne, De Klok, conferences op TV en als onvermijdelijk hoogtepunt het nieuwjaarsspringen en de aansluitende receptie op Manege Molendijk.

Weer of geen weer altijd op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar.

En in 2010 was het dus geen weer. IJs op het erf en een weeralarm voor siberische sneeuwstormen.

Desondanks hadden onverschrokken ponyruitertjesouders (3x woordwaarde) toch de trailer aangehaakt om kroost en rijdier tijdig af te leveren. Gemixed met een flinke scheut senioren uit eigen huis ontstond een gevarieerd deelnemersveld voor de strijd om de Jaap Kampsbokaal.

De kleinste combinatie won, de laatste was bij de prijsuitreiking de eerste en de beroemde bokaal ging dit jaar naar de mooist uitgedoste deelneemster.

Spreekstalmeester en jurylid Mark stelde alle tv cabaretiers in de schaduw met zijn commentaar op de geleverde prestaties. Voor iedereen een positieve aansporing. Zelfs na een dramatisch rondje in de rubriek 15 tot 25 cm gaat de teleurgestelde combinatie, na Marks opbeurende commentaar, de ring uit in de vaste overtuiging dat voldoende vormbehoud is getoond voor deelname aan de volgende Olympische Spelen.

Zo was het goed en zo zal het hopelijk nog heel lang blijven.

Natuurlijk staat vanaf het moment dat de laatste deelnemer over de laatste balk sprong een beeldverslag op onze site. Gemaakt door Jan Gnodde. Je hebt digibeten zoals ik, maar je hebt gelukkig ook digibeesten zoals Jan.

Over springen gesproken: Onze Steef was tijdens het kersttoernooi bij Beukers de beste van heel veel L ruiters. Dat leverde haar, behalve eeuwige roem, ook een startbewijs op voor Jumping Amsterdam voor donderdag 21 januari. Er zijn plannen om massaal te gaan supporteren.

Ik zeg: Doen!

Behalve dat Molendijkse handelspaarden inmiddels hun weg vinden van Italie tot België en van De Filipijnen tot Amerika heeft ook gastarbeider Fabio onze stal op de kaart gezet.

Na een grondige Italiaanse voorbereiding van drie uurtjes galopperen met slofteugel en het springen van 4 oefenhindernissen reed hij internationaal een nulrondje op Indoor Veendam, tussen de Dubbeldammen en Zoers.

Wat doe ik toch verkeerd met mijn balkjes draven, kruisjes, lijntjes en oefen zeer laag.

Inmiddels is bij mij thuis de griep ingevallen.

Met waterige oogjes moesten wij de tot "onderlinge" ingekrompen wedstrijd van 10 januari aan ons voorbij laten gaan en nog dagelijks trekken we onszelf rillerig aan de rand van het ledikant omhoog, omdat we toch de paarden even moeten doen.

Word je dus op stal geconfronteerd met luid geblaf, roep dan niet Spike of Mexx tot de orde, want wij zijn het maar.

Afijn, op Texel zal het wel over zijn. Jullie gaan toch allemaal mee?

Tot slot nog een herhaalde oproep in het kader van de goede voornemens:

Graag een email met jullie naam, adres en telefoongegevens naar Jan Gnodde.

We willen graag onze administratie controleren en een email-bestand opbouwen. Dat laatste stelt ons in staat om sneller, gerichter en persoonlijker met jullie te communiceren.

Fred

 

 

 

 

 

Copyright © 2009 RV Heerhugowaard