Fred's Corner

Dinsdag 10 november 2009

Harry Potters küroord

In Amsterdam Zuid-Oost, lieve Molendijkertjes, omzeilen lokale middenstanders creatief de winkelsluitingswet door plots Poolse, Roemeense, Antilliaanse en andere exotische of zelfverzonnen feestdagen te huldigen.

Onze RV & PC daarentegen beleefde op 31 oktober een echte onvervalste feestdag: Halloween!

Figuren, die zo leken te zijn weggelopen uit een Harry Potterfilm, bevolkten ons erf. Alleen bewogen zij zich niet voort per bezem, maar op paard of pony.

In de rijbaan klonk angstaanjagende muziek, het geknars van roestige scharnieren en het geluid van holle voetstappen. Het licht was gedempt.

Ons eigen Hallowientje, opperheks Esther, had een angstaanjagend programma samengesteld met o.a. een heksen-pas-de-deux en een spoken-carrousel. In deze geruststellende entourage, tussen enge types met donkere ogen gehuld in witte of zwarte gewaden, met puntmuts en dito neus, reden ook nog een aantal junioren "ontspannen" voor hun A of B diploma.

Marja, een beetje uit het oog, maar niet uit het hart, was zo dapper om dit geheel te jureren. Je moet maar durven, omringd door zoveel black magic. Is zo’n toverkol het toevallig niet eens met haar score, dan verander je als goedbedoelend jurylid zomaar in haar persoonlijke stalbezem. Dat is al geen pretje, maar het wordt nog veel erger als je vliegangst hebt.

Gelukkig waren alle beoordelingen positief en dat kon ook niet anders. Iedereen had zich immers geweldig ingespannen om zich goed "voor te berijden" en van alle optredens iets moois te maken. En dat was te zien!

Ook alle diplomakandidaten slaagden met toverpuntjes.

's Avonds hadden Petra & Ed in de privé sfeer een aantal familiefestiviteiten gebundeld tot een soort Halloween Afterparty. Omdat jullie notulist daar zelf tot zijn spijt niet bij kon zijn heb ik de volgende dag getracht bij bezoekers wat impressies voor dit stukje los te weken. Helaas stonden hoofden vol watten, alcoholische nevels en katers ter grootte van Bengaalse tijgers een heldere herinnering in de weg. Dat moet dus wel een fors feestje geweest zijn.

Direct nadat we alle boze geesten definitief hadden verjaagd sloeg de kürkoorts toe. Q-koorts krijg je van geiten, maar kürkoorts loop je op als je op paard of pony naar muziek luistert.

Zo kon het gebeuren dat een week na de Halloween-happening ons Rustenburger ruitercentrum was getransformeerd in een heus küroord, kompleet met heilzame modderbaden in buitenbak en springtuin.

Elders op onze door hemzelf vernieuwde site vinden jullie van die kür op muziek een uitgebreid verslag van de hand van Jan Gnodde. Hij heeft het beheer van de site overgenomen van Sjaak Bekker, die ons destijds digitaal in de lucht heeft geholpen.

Jan zorgt in het dagelijks leven voor patiënten, waarvan wij als onwetende buitenstaanders soms oneerbiedig zeggen dat er "een draadje los is". Jan compenseert dit door als hobby overal draadjes vast te maken. Aan computers, aan geluidsinstallaties, aan alles met bits en een snoer dus eigenlijk.

We zijn bijzonder gelukkig dat hij met zijn expertise ons bestuur is komen helpen. (Om alle misverstanden te voorkomen: met die snoertjes en computers dus).

Nu we toch even in bestuurszaken zijn beland, is het goed om te melden dat Jeanine inmiddels de opvolgster is van Kathinka (druk met haar Knip Keet) in de evenementencommissie en dat Tineke de ledenadministratie heeft overgenomen van Sofie.

Bij alle euforie over de positieve sportieve energie binnen onze club zou ik bijna – en het liefst - vergeten dat er een administratief missertje te melden valt. De leden van de club, die lessen volgen bij Dirk Jan blijken in de achterliggende periode geen nota te hebben ontvangen. Dat wordt nu versneld ingehaald en dat is vervelend. Excuus daarvoor. Maar elk nadeel heb zijn voordeel: 9 maanden financiering met 0 % rente, dat vind je verder alleen bij wanhopige Hummer-dealers.

Nog even terug naar die kür...

Natuurlijk ben ik niet objectief, maar het was werkelijk een topavond. Wat een hulp en inzet van iedereen. Uiteraard is het vervelend, als een aantal deelnemers zonder bericht verstek laat gaan, (Ik stel een werkstraf voor: helpen bij de organisatie van een volgend evenement om zelf te ervaren wat er achter de schermen bij komt kijken), maar dat deed geen afbreuk aan het succes van het geheel. Het was een plezier om te kijken naar wie er wèl waren!

De rijbaan zag er prachtig uit, met de aankleding die we van Ronald Beukers mochten lenen. Het is trouwens onvoorstelbaar hoeveel saamhorigheid er ontstaat, als je na afloop een couponnetje van 160 meter stof glad moet opwikkelen op een groot soort toiletrol-kartonnetje. Echt een aanrader als je problemen hebt in je managementteam of binnen je familie.

Zonder de geweldige medewerking van "De Overkant" (Manege en Vereniging) was het hele plan onmogelijk geweest.

De loterij met prijzen van S & B, Hartog en Rabo verliep zeer geanimeerd met dank aan onze "animeermeisjes", die zo’n 350 loten aan de man brachten!

Tineke is ingehuurd voor de ledenadministratie, maar werd ontgroend als ringmeester in de buitendienst. Het is eenzaam aan de top.

De parkeerwachten Ed & Bob oogden professioneel met reflectiekleding en torchlights. Zij hadden de Mul Mobiel omgetoverd tot een over-bemeten wachthokje en werden volgens mij illegaal voorzien van Beerenburg tegen het druilerige weer. Desondanks stonden alle auto's ook later op de avond nog strak uitgelijnd opgesteld en staken de deelnemers veilig over.

En dan ben ik vast nog wel iets of iemand ten onrechte vergeten.

Als aan het eind de jury apart het woord neemt om manege Mul, ons cluppie en in het bijzonder ons wedstrijdsecretariaat uitgebreid te complimenteren, dan ga je als voorzitter - heel laat - huppelend naar huis.

FRED

 

 

 

 

 

Copyright © 2009 RV Heerhugowaard