Fred's Corner

Donderdag 1 januari 2009

Mag het licht uit ?

Behalve de titel van een bekend stukje Nederpop wellicht het meest bizarre verzoek dat een dressuurjury ooit kreeg. Het kwam van een deelneemster aan onze RV & PC Kerstspecial. Zij was gezeten op een per definitie natuurlijk gitzwarte fries, die zij ingenieus had voorzien van een eigen lichtinstallatie, die bedoeld was om in het absolute duister een sprookjes effect te leveren. Helaas was haar stroomvoorziening net zo betrouwbaar als sommige Ijslandse banken, zodat onze gemoedelijke rijhal op slag veranderde in een giga Darkroom. Heel opmerkelijk allemaal of juist niet eigenlijk.

Het was weer een groot gezellig feest, lieve oliebollen, dit bijzondere hippische samenzijn - georganiseerd door onze onvermoeibare evenementen commissie - waarin de meest onwaarschijnlijke pas de deux ( of is het passen des deuxs ? ) werden getoond, proefjes werden gereden door combinaties in nieuwe samenstelling en pony-diploma's werden behaald.

Wellicht het meest ondeugende damesduo van stal had zich misleidend vermomd als engelen en hun paarden op het hoofd voorzien van een constructie die nog het meeste leek op een gevederde satellietontvanger maar bedoeld bleek als aureool. Paarden en ponies lieten zich goedmoedig invlechten met lichtjes ( zie boven ) en kerstslingers en bespuiten met kunstsneeuw.

Een aantal hoogbejaarde dames was tijdelijk hun zorginstelling ontvlucht om gezamenlijk oma's laatste kunstje te tonen. Overigens maakte uw rubriekschrijver een bijna fatale fout door na afloop beide dames te complimenteren met het feit dat die grijze pruiken zo aardig stonden. Als blikken hadden kunnen doden was dit stukje nooit geschreven. Ik heb mij snel in veiligheid gebracht.

Jammer was dat de man die de muziek had geregeld voor de oma-kür en zichzelf had voorbereid op een solo-optreden, daags tevoren in het ziekenhuis belandde.

Beterschap Jan.

Omdat ik naast verplichtingen als groom en video-operateur tussen de bedrijven door zelf ook nog gespannen bezig was mij te concentreren op iets dat moest lijken op een eerste B-proefje met mijn vertederende Vip, heb ik niet alle prestaties gevolgd. Maar het totaalbeeld was inzet, lol en betrokkenheid van iedereen, deelnemers en publiek. Wat kun je als club meer wensen.

Aan het slot mag uiteraard niet onvermeld blijven dat de dressuurcompetitie werd gewonnen door de jongste deelneemster en het pas de deux-festival door moeder en dochter de Jong, dit maal in een creatie als M&M Red en Yellow. Hun zelfvervaardigde outfits belemmerden het zicht zodanig dat zij het grootste deel van de proef op de tast hebben gereden, maar het was weer smullen. Om op te vreten zogezegd!

Tot ziens bij onze eigen nieuwjaarsduik, over balken natuurlijk, op 3 januari

 

 

 

 

 

Copyright © 2009 RV Heerhugowaard