Fred's Corner

Maandag 15 september 2008

Poetslunch

In mijn vorige cornerverslag, lieve hoevenkrabbertjes, gaf ik al aan dat de evenementenkalender van ons clubje de komende maanden net zo rijk is gevuld als sommige merken soep pretenderen.

De aftrap van het nieuwe seizoen werd gegeven met een heuse workshop: Wedstrijd- rijden en alles wat daarbij vooraf zoal komt kijken.

Een evenwichtige mix van jeugd- en seniorleden sloeg op zondag 24 augustus aan het poetsen,wassen,scheren, vlechten en proefjes lezen. Alles onder de bezielende leiding van hoofddocente en initiatiefneemster Esther, geassisteerd door een aantal van onze wedstrijdamazones. Al snel vervaagde het onderscheid tussen onderwijsgevenden en leerlingen en was de hele groep eendrachtig en gedreven in de weer.

Om nog eens een cliché uit de kast te halen: De thuisblijvers hadden heel erg ongelijk!

De lunch zorgde voor een welkome onderbreking en was met veel oog voor de doelgroep door Chris verzorgd. Aan een lange tafel was ruimte voor meer dan twintig deelnemers. Exact in het midden liep de generatiekloof. De jeugd links, de ouderen rechts,

Op de kaart vonden wij:

Croquet & fricandelle onder een dekbed van huisgebakken pommes frites met een garnituur van mayonaise, mousse de pommes, sjalotten en ketchup. Daarbij dronken wij een frisse Chateau Grenadine Orange & Vert 2008 met een iets waterige neus en een kleurrijke afdronk.

Kortom het ultieme menu d'enfant waar ook de volwassenen volop van genoten.

Na afloop ontvingen alle deelnemers een heus diploma, en een lintje. Roze voor de dames en blauw voor de enige heer in het gezelschap. Hoeveel oog voor detail moet je bij de voorbereiding wel niet hebben gehad!

Verder kreeg iedereen een chequelist om op de wedstrijddag zelf niets te vergeten. ( Je paard bijvoorbeeld, zoals Piet ooit in een ver verleden daadwerkelijk overkwam. )

Toen het formele deel was afgesloten verzamelde de harde kern zich aan de bar voor een gezellige nabeschouwing.

Een mankement aan de vriezer van het huis bleek de houdbaarheidsdatum van een aantal grootverpakkingen snacks sterk te hebben vervroegd. En omdat recent onderzoek heeft aangetoond hoeveel levensmiddelen in Nederland onnodig worden weggegooid besloten we een daad stellen door deze restpartij in zijn geheel te verorberen.

Veel later dropen wij verzadigd van de vetzuren af naar huis. Een poging om ondertussen alle onnutte calorieën in alcohol op te lossen was maar gedeeltelijk geslaagd. Desondanks was het heerlijk en vooral ook zeer gezellig.

De volgende morgen verscheen mij in het laatste restje van een onrustige slaap, die vaak het gevolg is van te zwaar tafelen, een visioen.

De appetijtelijke verpleegkundige, die vroeger op TV zeer begaan was met het lot van GJ Dröge en na zijn verscheiden duidelijk op zoek leek naar nieuw emplooi, boog zich nu zwoel zorgzaam en met diep inzicht over mij heen om te informeren naar mijn welzijn:

"Gaat het weer een beetje?..."

Net op tijd werd ik wakker.

 

 

 

 

 

Copyright © 2009 RV Heerhugowaard